Over mij

Hallo, mijn naam is Diny Damen.
Mijn zoon Dennis woont met zijn vrouw Daniëlla, zoon Dean en hond Blitz (Australian Shepherd) & Liszy (Aussie x Border mix) in Oudenbosch. Ik fokte hobbymatig Border Collies en tijdens mijn (ex)relatie fokte ik ook Langhaar Chihuahua’s. Nina (mijn korthaar Chihuahua) en Jessabell zijn mij lievelingetjes, ik mis ze vreselijk !!!

In mij jeugd ben ik opgegroeid tussen de honden, mijn ouders fokten Duitse Herders. Honden horen bij het leven !!! Ik had mijn ras gevonden in de Border Collie, werklustig, aanhankelijk, gehoorzaam en een zacht karakter, vanwege gezondheidsproblemen ben ik niet sterk genoeg meer voor de Border Collie en heb ik na zorgvuldig nadenken en overwegen mijn ras gevonden in de Welsh Corgi Pembroke (hanteerbaarder, voor de rest dezelfde eigenschappen) binnen dezelfde rasgroep. (rasgroep 1)

Ik woon in Noordhoek, Brabant, Nederland en heb alle tijd voor mijn doggies

Voor mij begon de passie voor de Border Collie zo’n 16 jaar geleden. Ik kocht toen een drie-kleur teefje, Djemma † we gingen naar pup-training waar ik de bij Borders alom bekende “will to please” ontdekte. Mijn teefje bezat dit in ruime mate, we hebben het hele trainingsschema doorlopen. In oktober 2003 is m’n oudste zoon Dogfrisbee met haar gaan trainen, intussen is zij helaas te oud voor de Dogfrisbee en met pensioen. ze heeft haar laatste jaren genoten van het leven in Drenthe bij José en Cees van der Haven, helaas is ze op de respectabele leeftijd van 15 overleden. Mijn zoon Dennis traint en werkt met zijn eigen Blitz (10 en gepensioneerd) en Liszy (4) intussen een gevorderd Dogfrisbee beoefenaar te noemen.

15 jaar werd ik de trotse eigenaar van een Blue-Merle teefje Jaydee † , een plaatje. (zie pagina in Memoriam) Natuurlijk was zij voor mij de allermooiste hond die er bestaat. Ook met haar heb ik het hele trainingsscala doorlopen, daarna is ze actief geweest in behendigheid en Dogfrisbee. Zij heeft me als stammoeder verblijd met 4 prachtige werklustige nesten pups. Op 1-1-2005 werden in Polen Border Collies geboren met daarin een fantastisch blauw-wit meisje, deze dame werd (met dank aan Ewa Lukasik van Never Never Land kennels) mijn nieuwe aanwinst. Mèghan heb ik haar genoemd en zij is ondanks haar leeftijd (11 jaar) nog steeds Dogfrisbee gek, maar schapen drijven blijft haar echte passie, zij heeft in 2007 haar 1e wonder verricht en fantastische pups geworpen, het zijn geweldig werklustig honden geworden. Uit haar 2e nest heb ik Jilliann aangehouden een zeer gedreven meisje, gek van de frisbee, behendigheid en schapendrijven vindt ze ook fantastisch, bij haar adoptief eigenaren Ingrid & Michael kan ze haar hart qua werklust helemaal ophalen, lieve Jilli het ga je goed meisje. Ook zij heeft mij verblijdt met 3 nesten prachtige werklustige pups, die op alle vlakken van hondensport actief zijn.
Siobhan † ( zie pagina in Memorian), dochter van Jaydee, heeft mij 2 nesten prachtige werklustige pups geschonken. Uit haar 2e nest besloot ik een reu aan te houden, Bono geb. 06-12-2008) een Red-merle kanjer, vader van het L-M en O-nest uiteraard volledig getest, gezond verklaard en zowel qua karakter, gezondheid en looks geschikt als dekreu (met pensioen en herplaatst) hij heeft zijn droomleven nu op een boerderij waar hij “gewoon” (waak/werk)hond mag zijn.

Tot mijn groot verdriet heb ik vanwege gezondheidsproblemen in januari 2014 het fokken van Border Collies moeten staken en heb ik met pijn in mijn hart afscheid genomen van Jilliann en Bono.

Senior Mèghan mag hier haar oude dag slijten in het gezelschap van Nala – Corwen’s House Nala Vixen – Welsh Corgi Pembroke.

2015-meghan-nala

XXX

Life without a pack of Border Collies is hard !!!